MENIU

Ucigașul de 13 ani din Serbia, internat la psihiatrie - Plănuia de o lună masacrul din școală

Elev criminal din Serbia

Ucigașul de 13 ani din Serbia este internat la Psihiatrie, iar părinții săi au fost arestați pentru că l-au lăsat să umble cu armele mortale ale tatălui său. Președintele Serbiei a anunțat că trebuie luate măsuri urgente de către toate instituțiile ca o astfel de tragedie să nu mai aibă loc. Băiatul a premeditat totul și avea mai multe încărcătoare, patru cocktail-uri Molotov și un plan bine pus la punct pentru a se răzbuna pe colegii săi, despre care, scrie presa internațională, îl hărțuiau. 

Kosta Kecmanovic este elevul de clasa a 7-a care a ucis opt colegi și un paznic. Băiatul de 13 ani a fost internat la Psihiatrie fără a avea remușcări după ce a tras cu arma 57 de gloanțe. Părinții lui au fost arestați pentru că tatăl își ținea armele la liber în casă și, mai mult, îl antrena pe copil. Președintele Serbiei anunță că va micșora vârsta de răspundere penală de la 14 la 12 ani.

"Serbia este unită în această suferință, care este atât de mare încât nu ne amintim ceva mai rău de atât. Când suntem uniți în tristețe, trebuie să căutăm și cauzele și responsabilitățile fiecăria dintre noi toți. Să căutăm soluții astfel încât așa ceva, oricât de imprevizibil și neașteptat ar fi, să nu se mai întâmple niciodată", a declarat președintele Serbiei.

Băiatul de 13 ani i-a furat armele tatălui și s-a dus să se răzbune. Avea o listă amănunțită cu cele 7 ținte, iar prima dată a tras asupra paznicului și profesorului de istorie ca să nu poată fi oprit. La momentul atacului ar fi fost drogat. Anchetatorii au găsit mai multe schițe cu planul atacului în banca ucigașului.

"Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă. Desenul seamănă cu un joc video sau cu un film de groază şi arată că a plănuit în detaliu cum să intre în fiecare clasă şi cum să lichideze fiecare copil.", a explicat șeful poliției din Belgrad.

Restul elevilor au sărit pe fereastră și au fugit. Unul dintre aceștia s-a prefăcut că este mort lângă un alt coleg împușcat mortal.

Printre victime este și fata unui fost jucător de volei din Sebria, acum antrenor în România la echipa CSM Zalău.

După masacru, elevul s-a predat calm polițiștilor și le-a mărturisit că este psihopat.

Ucigașul de 13 ani era un elev eminent, olimpic la matematică și biologie. Acesta a învățat să tragă cu armele de la tatăl lui, un cunoscut medic din Belgrad. Ambii părinți sunt cadre medicale și nu bănuiau că fiul lor ar avea probleme. Elevii spun că acesta a fost hărțuit de mai mulți dintre cei pe care i-a ucis. 

Mai multe articole despre:
serbia elev