MENIU

TVR reia concertul reconcilierii austro-ungare de la Viena. Hoandră: ”O infamie!”

O nouă decizie controversată luată de TVR. După ce postul public a transmis pe 2 ianuarie concertul omagial de la Budapesta al reconcilierii austro-ungare susţinut de Filarmonica din Viena, televiziunea va relua spectacolul și astăzi. Asta în condițiile în care TVR nu a transmis concertul filarmonicii din Cluj de la Viena de ziua națională

”Sunt consternat. Noi am semnalat această stare pe care cineva din TVR, un inconștient, că nu pot să cred că e un trădător, a făcut posibil transmiterea acestei omagieri. Ni se bagă un nou cuțit în inimă prin repetarea acestei infamii, a sărbătoririi a exact zilei care pentru Transilvania și pentru România a însemnat preluarea Transilvaniei. Îl rog pe dl prim-ministru să dea o explicație pentru aceasta infamie”, a spus jurnalistul Octavian Hoandră la Realitatea TV.

Contactat de Realitatea TV, ministrul Culturii a spus că nu poate oferi un răspuns argumentat, având în vedere că nu are acces la informaţii privind politica de programe, drepturile şi posibilităţile tehnice ale TVR. "Cu certitudine TVR poate răspunde în detaliu şi sunt convins că preluarea punctului lor de vedere ar fi fost un plus pentru dezbaterea menţionată. Un răspuns general este acela că televiziunii publice nu i se poate reproşa nicicum lipsa de patriotism, programele şi producţiile sale fiind o dovadă certă în acest sens", a declarat Lucian Romaşcanu pentru Realitatea Tv. 

Postul public a transmis, în direct, pe 2 ianuarie, concertul omagial de la Budapesta al reconcilierii austro-ungare susţinut de Filarmonica din Viena. Nu acelaşi lucru l-a făcut TVR de Ziua naţională a României, când nu a transmis concertul filarmonicii din Cluj de la Viena. Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească".

TVR a transmis, pe 2 ianuarie, concertul de la Budapesta al Filarmonicii din Viena. Televiziunea publică nu a făcut acelaşi lucru de 1 decembrie cu concertul de la Viena al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească":

"Aici un funcționar al statului ori e incompetent ori e antiromân, e un act antiromânesc. Mai grav e nu că a finanțat și că nu s-a dus, ci că preia pe televiziunea națională un concert care e o jignire pentru noi, o umilință", a spus profesorul Mircea Coșea.

"Imaginați-vă pentru o clipă dacă s-ar fi întamplat așa ceva la Budapesta ... în țara al cărui minister de externe a interzis diplomaților să se ducă la recepțiile pentru Ziua Naționala a României ... ce s-ar fi întâmplat cu personalele responsabile", a remarcat analistul politic Vlad Nistor.

Și jurnalistul Florian Bichir a criticat decizia TVR: "E o rușine fără margini ce s-a întâmplat la TVR, repet și sper ca cineva din Parlament să facă o sesizare și să întrebe teleziunea asta care e publică și se comportă ca un privat. Prin privitivismul ăsta antinațional ungurii sunt cei mai buni, toți sunt cei mai buni la promovarea tuturor valorilor antinaționale, nu s-a mai pomenit în nicio țară din lume, vedeți în Franța să dea vreun canal de televiziune când i-au bătut nemții, să facă și concert".

 
Mai multe articole despre:
concert TVR Filarmonica din Viena