MENIU

TVR promovează Rusia prin 3 documentare. Cine le "susţine"? Surpriză

TVR difuzeaza in decembrie, pe canalul international TVRi, o serie de trei documentare realizate la Moscova. Intr-o perioada cand Rusia este angajata intr-un razboi informational fara precedent cu tarile din spatiul nord-atlantic, inclusiv Romania, Televiziunea publica opteaza sa prezinte pe un ton exclusiv pozitiv valorile culturale si istorice ale Rusiei. Nu oricum, ci printr-o "calatorie jurnalistica" sprijinita de autoritati si companii rusesti.

Mai precis, dupa cum anunta la final primul documentar din aceasta serie, sprijinul pentru aceasta deplasare a fost oferit de "Ministerul Culturii din Federatia Rusa, Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Ambasada Federatiei Ruse, Lukoil Petrotel Romania, Radisson Cruise Moscova, Flori de Ie".

Documentarul nu precizeaza in ce consta, mai exact sprijinul oferit de institutiile mentionate. Pana in momentul publicarii acestui articol, TVR nu a raspuns intrebarilor transmise de HotNews.ro pe aceasta tema. Le vom publica in momentul in care Televiziunea publica le va transmite.

Documentarele sunt realizate de jurnalista Ana Preda si de cameramanul Claudiu Petringenaru. Primul a fost difuzat deja in data de 6 decembrie, si este promovat pe Facebook de Centrul Rus de Stiinta si Cultura si de Ambasada Rusiei. Urmatoarele doua episoade sunt programate pe 13 si 20 decembrie.

Mai multe, pe sursa hotnews.ro

Mai multe articole despre:
Rusia TVR