MENIU

Turistă rănită grav, după ce a alunecat pe zăpadă și s-a lovit de stânci, în munții Făgăraș

<p>Turistă rănită grav, după ce a alunecat pe zăpadă și s-a lovit de st&acirc;nci, &icirc;n munții Făgăraș</p>

O turistă româncă a fost grav rănită, duminică, după ce a alunecat pe zăpadă și s-a lovit de stânci. Accidentul a avut loc în zona în zona Șaua Podragului, din munții Făgăraș, la o altitudine de peste 2.300 de metri.

Tânăra era cu un grup de alți trei prieteni și străbăteau creasta munților. Ajunseseră la doar aproximativ o jumătate de oră de cabana Podragu, când turista s-a dezechilibrat pe un petec de zăpadă, a alunecat la vale și s-a lovit puternic de stânci. Turiştii erau echipaţi, însă nu aveau colţari, iar drumeţiile în această perioadă, la peste 2.000 de metri altitudine, necesită şi acest element de echipament, din cauya porţiunilor destul de mari unde este încă zăpadă.

Colegii turistei sunt cei care au sunat la numărul de urgență 112.

Pentru salvarea sa au plecat imediat echipajele Salvamont de la Bâlea și de la cabana Capra. Salvamontiștii au dus-o până într-o zonă în care a putut ateriza elicopterul SMURD.

“Intervenția a fost destul de dificilă, pentru că vremea nu este bună la peste 2.000 de metri altitudine. Zborul elicopterului a fost îngreunat, dar până la urmă, pacienta a fost preluată. Se afla în stare de inconștiență”, a explicat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Turista se află în stare gravă și a fost transportată la un spital din Bucureşti.

Sursa: TurnulSfatului.ro


Mai multe articole despre:
accident zăpadă stânci Munţii Făgăraş turistă