MENIU

Turismul de o zi, INTERZIS în mai multe stațiuni din Belgia

Turismul de o zi, INTERZIS în mai multe stațiuni din Belgia

Mai multe oraşe şi staţiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anunţat, astăzi, interzicerea accesului ''turiştilor de o zi'' pe perioada valului de caniculă în urma unor incidente cauzate de nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei de coronavirus. Printre acestea se află și comunele Knokke-Heist şi Blankenberge, care au luat această decizia pentru a ''garanta securitatea publică'', au precizat edilii,  informează AFP, preluat de Agerpres.

Decizia a fost luată după ce mai multe persoane au fost arestate, sâmbătă, la Blankenberge, după izbucnirea unui conflict între grupuri de turişti pe plajă.

Totul a pornit după ce un grup de tineri a fost somat să plece de pe plajă întrucât  a refuzat să respecte măsurile de securitate impuse pentru stăvilirea pandemiei. Turiştii au protestat violent, fiind necesară intervenţia poliţiei.

Persoanelor violente arestate li s-a interzis să rămână cazaţi în localitate, iar turismul de o zi a fost interzis. ''Avem nevoie de o pauză'', a explicat primarul oraşului, Daphne Dumery.

''Oricine vine la Blankenberge trebuie să aibă un motiv valabil pentru a i se permite accesul. Prin această măsură, încercăm să restabilim calmul'', a subliniat aceasta.

Comuna Knokke a adoptat o măsură similară în urma a ''zeci de incidente, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea''.

Consiliul comunal a considerat în această situaţie ''că este obligaţia sa să ia măsuri drastice''. Astfel că, începând de astăzi, puncte de control vor fi instalate la intrarea în comună, iar cei care sosesc trebuie să deţină o ''dovadă'' justificativă: locuiesc în oraş, sunt cazaţi la o unitate sau hotel, muncesc în oraş.

''Toate vehiculele vor fi verificate. Oricine nu are un motiv întemeiat pentru a fi la Knokke va trebui să facă imediat cale întoarsă'', au avertizat autorităţile.

Societatea feroviară franceză SNCB a comunicat pasagerilor trenurilor care merg spre coasta belgiană măsurile adoptate de autorităţile din Blankenberge şi Knokke pentru ''a verifica dacă destinaţia lor e autorizată''.

Belgia se confruntă cu un val de caniculă prognozată pentru mai multe zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Mai multe articole despre:
turismul de o zi interzis in belgia