MENIU

Turcia, copleșită de COVID-19 după RECORDUL de peste 40.000 de infectări în ultimele 24 de ore

coronavirus Foto: Pixabay.com

Turcia a înregistrat peste 40.000 de cazuri de Covid-19 în 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate de autorități joi seară.

 

Ministerul Sănătății a anunțat 40.806 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în 24 de ore, dar și 176 de decese di ncauza COVID-19.

Bilanțul total de coronavirus a ajuns joi la peste 3,3 milioane de cazuri confirmate cu noul coronavirus în Turcia de la începutul epidemiei anul trecut. Bilanțul deceselor a urcat la 31.713.

Turcia a relaxat măsurile la începutul lunii martie, iar infectările au început să se înmulțească.

Turcia a eliminat restricțiile în vigoare până în urmă cu doar o lună, inclusiv permisiunea acordată restaurantelor să se redeschidă și scurtarea timpului de carantină impus în weekend, relatează AFP, citată de HotNews.ro.

Confruntat cu noua creștere a cazurilor, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat la începutul acestei săptămâni restabilirea restricțiilor în cele mai afectate orașe, care include cele două metropole majore ale țării, Istanbul și capitala Ankara.

Turcia, cu o populație de 83 de milioane de locuitori, a lansat în ianuarie 2021 o campanie de vaccinare la nivel național cu vaccinul CoronaVac din China. Bilanțul vaccinării anti-COVID-19 a ajuns la 9,3 milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin și 6,9 milioane care au primit cele două doze necesare.

În zilele următoare, și vaccinul BioNTech/Pfizer urmează să fie folosit pentru imunizarea populației din Turcia, care a primit 2,8 milioane de doze.