MENIU

Turcia a lansat mai multe atacuri cu avioane, elicoptere și drone - Cum justifică acțiunea ministrul Apărării

Atacul Turciei

Turcia a lansat un atac, luni dimineață, cu ajutorul a numeroase avioane, elicoptere și celebrele drone. Bombardamentele au vizat puncte strategice ale unei grupări teroriste.

Turcia a lansat un atac puternic, luni dimineața, împotriva militanților kurzi din nordul Irakului. Mai multe avioane de război dar și elicoptere și drone au lovit în tabere, tuneluri, adăposturi și depozite de muniție din nordul Irakului. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Apărării Hulusi Akar.

“Până acum, operațiunea noastră continuă cu succes conform planificării. Țintele identificate în prima fază au fost capturate”, a spus el, dar nu a furnizat nicio informație cu privire la victimele rezultate în urma operațiunii.

Operaţiunea a avut ca scop să 'prevină atacuri teroriste' şi să 'asigure securitatea frontierei noastre', şi a fost sprijinită de unităţi de artilerie, a mai afirmat responsabilul turc.

Ofensiva se înscrie într-o campanie continuă a Turciei în Irak şi Siria împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi a miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de protecţie a poporului), ambele considerate de Ankara grupări teroriste.

Turcia lansează în mod regulat lovituri aeriene în nordul Irakului şi trimite comandouri în regiune în sprijinul ofensivelor sale.

Insurgenţa PKK a început în 1984 în sud-estul majoritar kurd al Turciei, iar în conflict au fost ucişi peste 40.000 de oameni.

PKK a fost declarată organizaţie teroristă de către Ankara, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Mai multe articole despre:
ministrul apararii turcia razboi