MENIU

Tudose: INS confirmă. Motorul creșterii economice din semestrul I, reprezentat de industrie

Institutul Național de Statistică (INS) confirmă că motorul creșterii economice din primul semestru a fost reprezentat de industrie, care a depășit toate celelalte ramuri economice, inclusiv comerțul, a precizat prim-ministrul Mihai Tudose.

"Am spus și luni în Parlament că la propagandă e bine să răspunzi cu cifre. Pentru că cifrele nu mint niciodată, așa cum tot insistă unii să vadă dezastre economice care nu există. INS confirmă, așadar, că motorul creșterii economice din primul semestru a fost reprezentat de industrie (+1,7%), care a depășit toate celelalte ramuri economice, inclusiv comerțul (+1,5%). Asta înseamnă că avem o dezvoltare sănătoasă și sustenabilă, care se bazează în mare parte pe producție", a scris Tudose pe Facebook.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul își propune să susțină ritmul de creștere economică în perioada următoare. "Pentru perioada următoare, ne propunem să susținem ritmul de creștere economică și chiar cred că vom depăși ținta de 5,2% propusă pentru acest an", a mai afirmat Tudose.

Mai multe articole despre:
INS Tudose