MENIU

Tudor Prisecaru, preşedintele ANCS, despre Laserul de la Măgurele:"Proiectul merge normal"

Lucrările pentru construcţia clădirii care va găzdui Laserul de la Măgurele sunt mult întârziate. Cu toate acestea, Tudor Prisecaru, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), susţine că "proiectul merge normal, aşa cum a fost stabilit de auditul Comisie Europene".

Tudor Prisecaru, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), a declarat la Realitatea TV că evoluţia proiectului de construcţie a clădirii ce va găzdui Laserul de la Măgurele este normală.

În plus, Prisecaru susţine că nu s-a făcut nicio plată în avans şi că banii necesari finalizării proiectului nu vor fi suportaţi de la bugetul de stat.

"Nu cunosc să se fi făcut vreo plată în avans... Tot ce pot eu să vă pun este că nu s-a făcut nicio plată în avans. Proiectul merge normal, aşa cum a fost stabilit de auditul Comisiei Europene", a explicat şeful ANCS.

"Poziţia oficială a Ministerului este că decursul lui (al proiectului, n. red) este normal, având în vedere complexitatea proiectului, având în vedere că sunt construcţii care nu s-au mai realizat în lume", a adăugat el.

Pe de altă parte, deşi iniţial a afirmat că proiectul decurge normal, ulterior, Tudor Prisecaru a declarat că "întârzierea aceasta se datorează în primul rând, din două cauze majore: prima este aceea că în timpul delurării construcţiei comunitatea ştiinţifică a considerat că trebuie aduse modificări (...). Al doilea motiv pentru care ar putea să existe întârzieri este acela că nu s-a putut obţine un aviz de la Apele Române. În primul rând, aceste două probleme au cauzat întârzierile de care vorbiţi", a conchis el.