MENIU

Tudor Chirilă, atac devastator: Referendumul e perdeaua de fum a PSD

Tudor Chirilă este de părere că referendumul pe tema redefinirii familiei ar fi o perdea de fum în spatele căreia s-ar ascunde prioritățile guvernării PSD-ALDE. Într-o postare de blogul său, artistul explune o argumentație în favoarea teoriei sale, cu precizarea că "deocamdată nu este interesat să dezvolte pledoaria contra absurdității acestui demers."

"Prioritatea numărul unu este evitarea condamnărilor pentru dosarele de corupție, fuga de pușcărie și pregătirea deturnării constante a banilor publici fără frica de judecată. Pentru asta trebuie blocat sistemul judiciar (vezi pensionarea magistraților) și continuarea în regim de urgență a modificărilor la codul penal, legile răspunderii magistraților, etc. Ce poate fi mai simplu decât distragerea atenției publice de la asediul infractorilor asupra a ceea ce a mai rămas din România decât organizarea unui referendum atât de controversat?" argumentează Tudor Chirilă.

Artistul susține că demersul poate veni și din nevoia de a genera un nou eveniment care să distragă atenția, după scandalul legat de ancheta privind "jandarmeriada" din 10 august. "Ce poate fi mai util decât un referendum controversat ca oamenii să uite că sunt conduși de o gașcă de infractori care folosesc bătăuși plătiți din bani publici ca să-i pună cu botul pe labe?"

"Poate însă cel mai important rezultat al manevrei strategice numite referendumul pentru redefinirea familiei este că reușește să spargă opoziția civică de care s-a ciocnit PSD-ul în utlimii ani. Asta este adevărata lovitură de maestru. (...) Scindarea acestui segment social în care oamenii se poziționează diferit vis-a-vis de tema referendumului este adevărata reușită a mafiei politice care a paralizat România," mai scrie Tudor Chirilă. 

Textul inregral al mesajului poate fi citit AICI.

Mai multe articole despre:
Tudor Chirilă