MENIU

Tudor Chirilă, anunţ înspăimântător despre copiii românilor

<p>Tudor Chirilă&nbsp;</p>

Tudor Chirilă este foarte activ din punct de vedere social şi este una dintre persoane publice care sprijină mişcarea #Rezist.

Artistul se numără des printre protestatarii din Bucureşti, atunci când societatea civilă îşi exprimă nemulţumirea în stradă faţă de abuzurile guvernanţilor la adresa justiţiei şi a altor segmente.

Tudor Chirilă a povestit experienţa pe care a trăit-o cu un tată şi fiul acestuia la un protest din urmă cu 2 săptămâni. De asemenea, solistul de la "Vama" şi-a prezentat concluziile despre copiii românilor.

"Copilul venea împreună cu tatăl lui dinspre Statuia Aviatorilor. Se îndreptau către Piata Victoriei, la protestul mare de acum vreo două săptămâni, când vreo zece mii de oameni s-au adunat din nou în piață. L-am rugat să mă lase să îl fotografiez. Nu l-am întrebat pe tatăl lui dacă masca este o măsură de protecție urmare a lecției mizerabile și nedrepte primite în zece august, dar mi s-a părut că funcționează excelent ca metaforă a momentului.

Copiii noștri sunt expuși la poluare și trebuie protejați. Ei cresc într-un oraș administrat de un primar incompetent, incapabil să gestioneze vreo strategie reală de dezvoltare.

Un primar care ne poluează viețile prin simpla prezență în scaunul de edil, căci este evident că nu e acolo pentru cetățeni, ci pentru un trib de acoliți puși pe căpătuială.

Copiii noștri sunt poluați de mentalitatea bolnavă a unui sistem educațional incapabil să se centreze pe dezvoltarea lor ca indivizi independenți, orientați către gândire critică, crescuți în spiritul grijii pentru celălalt. În schimb, sistemul îi vrea subordonați, obedienți, incompetenți, neliberi.

Copiii noștri sunt poluați zilnic de media în derivă la care ei sunt expuși fără discernământ. Sunt poluați zilnic de deciziile adulților de a-i transforma în subiecte social media fără voia lor, triste cărți de vizită ale unor părinți ahtiați după falsă confirmare socială.

Noi înșine ne poluăm copiii cu disperarea de a-i vedea triumfând cu orice preț, presându-i zilnic să nu ne facă de râs în jungla pe care o traversăm indiferenți. Îi poluăm cu lecții de viață și “principii” distilate dintr-o experiență traumatizantă care ne-a format așa cum suntem acum: fricoși, blazați, resemnați și egoiști, dispuși la compromis și cedare.

Îi poluăm cu iubirea condiționată de validarea lor socială, cu dorința noastră bolnavă de a trăi încă o viață mai bună prin ei. România viitorului este șlefuită în fiecare zi de fricile pe care le plantăm în copiii noștri. Și, în numele iubirii, suntem dispuși să ne iertăm cele mai grave schilodeli cu care îi binecuvântăm", a povestit Tudor Chirilă pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Tudor Chirilă anunţ înspăimântător