MENIU

Tu ştii ce vrea să facă un motociclist care îşi balansează braţul drept?

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti şofer. Pentru că în trafic sunt din ce în ce mai mulţi motociclişti e bine să te asiguri că ştii cum semnalizează aceştia.

Există câteva semnale clare pe care motocicliștii trebuie să le efectueze în anumite momente: iar dacă schimbarea direcției de mers se face într-o manieră cunoscută de mulți, mai puțini sunt cei care știu semnificația brațului drept întins orizontal de către motocicliști și balansat în plan vertical.

Conducătorii vehiculelor cu două roți, acolo unde intră bicicletele, dar și motocicletele, au obligația de a efectua anumite semnale, înainte de a demara diverse manevre în trafic.

Și dacă brațul stâng întins orizontal înseamnă intenția de a schimba direcția de mers spre stânga sau de a depăși, iar brațul drept întins orizontal anunță schimbarea direcției de mers spre dreapta, poate ați văzut bicicliști sau motocicliști cu brațul drept întins orizontal balansat în plan vertical și v-ați întrebat care e continuarea.

Ei bine, un astfel de semnal se traduce prin intenția respectivului de a opri și trebuie realizat cu cel puțin 25 de metri înainte de efectuarea manevrei, prevedere valabilă și în cazul schimbării direcției de mers sau depășirii altui vehicul.

Sursa