MENIU

TU DECIZI. Dosar de candidat: Felix Stroe, baronul PSD de Constanța cu patru case și zeci de hectare de pădure

Felix Stroe a fost chiar și ministru al Transporturilor

La rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Felix Stroe, baronul PSD cu zeci de hectare de teren, case, păduri și o avere impresionantă. Bănuit că ar fi fost informator al securității încă de la vârsta de 17 ani, a fost implicat în scandaluri de mită cu icoane scumpe și a stârnit tensiuni în partid din cauza ambiției de a ajunge primar. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Felix Stroe este senator și lider al organizației PSD din Constanța. A fost la un pas să fie din nou candidatul partidului pentru șefia Consiliului Județean, după ce chiar el s-a autopropus în funcție. Ambiția i-a fost însă frânată de la vârful partidului, după ce liderii l-au desemnat pe Cătălin Grasa să candideze.

 

În urmă cu patru ani a reușit să ajungă în poziția de candidat pentru aceeași funcție după ce a retras cu forța candidatul ales deja de partid ca să îi ia locul, pe motiv că ar avea susținerea primarilor, și a pierdut alegerile în favoarea contracandidatului său de la PNL.

 

Anul acesta, a fost acuzat că a oferit icoane scumpe liderilor PNL din județ, în încercarea de a-i convinge să schimbe tabăra. Presa scrie că ar fi un urmaș al securității comuniste, recrutat în 1972. A devenit deci informator încă de pe vremea când avea doar 17 ani pentru a-și supraveghea colegii de liceu și a raporta mai departe informațiile. Dosarul său a fost studiat de CNSAS, însă s-a stabilit că nu i se poate atribui calitatea de colaborator, calitate pe care și senatorul a negat că ar avea-o. Familia „baronului de Constanța”, așa cum îl numește presa, a fost acuzată că ar fi mușamalizat un accident cu 5 morți.

 

În 2021, 5 marinari au murit în larg după ce barca în care se aflau s-a scufundat. Nava aparținea unei firme deținute de fiul baronului și de prietenii și asociații acestuia. Potrivit declarației sale de avere, câștigă lunar peste 50 de mii de lei din salariu și pensie, are peste un milion de lei în acțiuni și bani în conturi, bijuterii și ceasuri de zeci de mii de euro, sute de mii de metri pătrați de teren, inclusiv forestier dar și patru case. 

CE AVERE ARE FELIX STROE

-venituri din salariu și investiții de 42.340 de lei pe lună

-pensie de 10.780 de lei pe lună

-acțiuni în valoare totală de 728.480 de lei

-un împrumut de 254.000 de lei acordat fiului său

-466.187 de lei în conturi

-ceasuri în valoare de 8.000 de euro

-bijuterii în valoare de 10.000 de euro

-8 terenuri intravilane cu o suprafață totală de 86.151 de m^2

-două terenuri agricole cu o suprafață totală de 113.000 de m^2

-un teren forestier cu o suprafață totală de 10.000 de m^2

-patru case

SURSA: declarație de avere/Realitatea Plus

Mai multe articole despre:
tu decizi dosar de candidat felox stroe constanta psd