MENIU

Trump se relansează! Fostul președinte vinde artă digitală sub formă de NFT. Ce vor conține operele

Donald Trump FOTO: Twitter

Donald Trump și soția sa Melania Trump vor vinde 10.000 de NFT care descriu momente cheie din mandatul fostului președinte republican, a anunțat joi Parler, rețeaua de socializare conservatoare pro-Trump, citează AFP.

Colecția de obiecte digitale autentificate constă din 10 opere de artă digitale originale, care prezintă momente emblematice din președinția lui Trump, cum ar fi vizita din 4 iulie la Muntele Rushmore și Crăciunul la Casa Albă, se arată în comunicat.

Lucrările vor fi dezvăluite doar după vânzare.

Melania Trump și-a lansat propria platformă NFT anul trecut, începând cu copiile digitale ale unei picturi în acuarelă a ochilor ei albastru cobalt.

Potrivit site-ului de știri Vice, prima licitație din ianuarie a fost o dezamăgire, iar organizatorii au cumpărat singuri colecția. 

Fosta Primă Doamnă a asigurat însă că este vorba despre o achiziție pentru un terț cumpărător.

NFT-urile miliardarului republican, denumite POTUS TRUMP NFT, vor fi vândute la un preț fix de 50 de dolari fiecare, prin intermediul unui site ad-hoc, pe 21 februarie, o zi de vacanță în Statele Unite în onoarea președinților americani.

Aceasta este și data la care rețeaua de socializare a lui Donald Trump, „Truth Social”, trebuie să fie oficial online, chiar dacă presa americană a indicat că lansarea va fi amânată pentru martie.

Platforma a fost prezentată de fostul președinte ca o alternativă la Facebook, Twitter și YouTube, unde este interzis, acuzat că și-a incitat susținătorii la violență înainte de asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Mai multe articole despre:
trump nft arta digitala