MENIU

Trump restricționează toate călătoriile dintre Europa și Statele Unite, timp de 30 de zile

Donald Trump a anuntat ca se suspenda toate călătoriile dintre Europa și Statele Unite.

Presedintele american a anuntat noi restrictii foarte dure de calatorie intre Europa si Statele Unite pentru a combate raspandirea coronavirus, relateaza bbc.com

Intr-o interventie televizata, Trump a anuntat ca toate calatoriile catre tarile europene se suspenda timp de 30 de zile. El a mentionat ca restrictia este foarte dura, dar necesara si totusi nu se aplica celor din UK, acolo unde sunt totusi 460 de cazuri de coronavirus confirmate.

Noua regula va intra in vigoare incepand de vineri, de la miezul noptii.

Trump a criticat autoritatile din Europa despre care a spus ca au esuat in a lua masuri de precautie suficient de bune, precum a facut el in Statele Unite.

Intr-un document oficial publicat dupa discurs s-a aratat si faptul ca restrictiile se aplica tuturor celor care au calatorit in ultimele 14 zile in spatiul Schengen. Din acest document se lasa de inteles ca Irlanda este exclusa de la aceste restrictii, din moment ce nu face parte din spatiul Schengen. Inclusiv Romania, Bulgaria si Croatia fac parte din Uniunea Europeana dar nu fac parte din spatiul Schengen si nu ar urma sa se supuna restrictiilor.

Mai multe articole despre: