MENIU

Trump respinge dialogul cu Kim Jong Un! Iată ce se poate întâmpla

Donald Trump vs Kim Jong un

Preşedintele american Donald Trump a respins miercuri posibilitatea unor negocieri diplomatice cu Phenianul, spunând că „discuţiile nu reprezintă soluţia” în cazul Coreei de Nord, la o zi după ce autorităţile nord-coreene au lansat o rachetă balistică ce a trecut pe deasupra Japoniei, atrăgând condamnarea comunităţii internaţionale.

„Timp de 25 de ani, Statele Unite au discutat cu Coreea de Nord şi i-au dat bani, victime ale unui şantaj. Discuţiile nu reprezintă soluţia!”, a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter.

În urmă cu o săptămână, şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson a ţinut să transmită clar că este deschis negocierilor cu Phenianul, cu condiţia ca acestea să se refere la denuclearizarea Coreei de Nord.

„Dacă sunt dispuşi să-şi limiteze acţiunile provocatoare, poate vom vedea calea către o formă de dialog undeva în viitorul apropiat”, a spus atunci Rex Tillerson.

Phenianul a confirmat miercuri că racheta lansată cu o zi înainte pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acţiune.

Totodată, secretarul american al apărării Jim Mattis a declarat miercuri că Statele Unite nu au rămas fără soluţii diplomatice la criza nord-coreeană, la câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter că 'discuţiile nu reprezintă soluţia' în cazul Coreei de Nord.

Întrebat de jurnalişti, înainte de o întrevedere cu omologul său sud-coreean la Pentagon, dacă Statele Unite au rămas fără soluţii diplomatice în cazul Coreei de Nord, Jim Mattis a răspuns: 'Nu. Noi nu rămânem niciodată fără soluţii diplomatice. Continuăm să lucrăm împreună, iar ministrul (sud-coreean) şi cu mine avem aceeaşi responsabilitate de a asigura protecţia naţiunilor noastre, a populaţiilor noastre şi a intereselor noastre', a adăugat Mattis.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord SUA Kim Jong un trump