MENIU

Trump, încă o gafă diplomatică de proporții: I-a îndemnat pe liderii lumii să îl sune pe mobil

Președintele Donald Trump a atras din nou atenția asupra sa, după ce a făcut un gest cel puțin neobișnuit pentru statutul său de șef al statului. Acesta le-a oferit liderilor lumii numărul său de telefon și i-a încurajat pe aceștia să îl sune în mod direct, fapt care încalcă protocolul diplomatic și provoacă îngrijorare cu privire la siguranța secretelor pe care le deține în calitate de comandant suprem al Statelor Unite.

Trump i-a îndemnat pe liderii Canadei și Mexicului să îl sune pe telefonul mobil și a făcut schimb de numere de telefon cu președintele francez, Emmanuel Macron. Deși nu pare un aspect foarte important, în lumea dipolmatică este o încălcare semnificativă a protocolului. Președinții americani folosesc, de regulă, o linie telefonică securizată, inclusiv în sala de criză, în biroul oval sau în limuzina prezidențială, informează Los Angeles Times.

Oficialii se tem că aceste conversații pot fi interceptate de guverne străine, iar gafa lui Trump i-a adus noi acuzații de ipocrizie, întrucât acesta spunea despre Clinton în 2016 că aceasta a făcut vulnerabile anumite informații în fața inamicilor străini.

 

Mai multe articole despre:
gafă mobil preşedintele SUA trump