MENIU

Trump este un "mincinos". Președintele SUA, pus la zid de propriul avocat

Cohen vs Trump

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui Donald Trump a declarat în cadrul audierii din Congresul American că Trump ştia dinainte de atacurile cibernetice care viza servere ale Partidului Democrat, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează presa internațională. 

Cohen le-a spus membrilor Comisiei de control din cadrul Camerei Reprezentanţilor că a asistat, înaintea alegerilor, la momente în care Trump a fost informat despre publicarea de către WikiLeaks a unor e-mailuri aparţinând Partidului Democrat şi despre o întâlnire la Trump Tower la care au participat consilieri de-ai săi din campanie, fiul său mai mare şi o avocată rusă, Natalia Veselniţkaia.

De asemenea, Cohen a declarat de asemenea că Trump ar fi plănuit construirea unui Trump Tower în Moscova chiar în timpul campaniei pentru Casa Albă.

”Deci pentru a fi clar, Trump ştia şi a pus la cale negocierile dintre compania Trump şi Moscova în timpul campaniei şi a minţit în legătură cu asta. A minţit pentru că nu se aştepta să câştige alegerile. A minţit, de asemenea, deoarece era pe cale să dea lovitura cu construirea unui proiect imobiliar de sute de milioane de dolari la Moscova”, a declarat Cohen.

Acesta a adăugat că echipa lui Trump ”a realizat şi redactat” un comunicat despre proiect pe care acesta l-a trimis Congresului.

Cohen şi-a cerut miercuri, în Congres, iertare Legislativului şi poporului americane pentru că a ”muncit să ascundă” de ele ”adevărul despre domnul Trump” atunci când ele aveau nevoie mai mare de el.

Michael Cohen le-a cerut de asemenea iertare congresmenilor pentru că a minţit Congresul în 2017. El a pledat vinovat de minţirea Legislativului, între alte acuzaţii, şi a fost condamnat la închisoare pentru acest lucru. 

”Pare incredibil că am fost atât de fascinat de Donald Trump încât am fost dispus să fac pentru el lucruri despre care ştiam că erau absolut greşite”, a declarat el în faţa membrilor Comisiei.

Fostul avocat al miliardarului a declarat că nu ar accepta să fie graţiat de către preşedinte şi că nu a cerut graţierea. 

El l-a acuzat pe Trump că i-a cerut să le dea bani unor femei care afirmă că au avut relaţii cu acesta, acuzaţii pe care Trump le respinge.

Michael Cohen a declarat în această audiere în Congres că depune aceste declaraţii pentru a clarifica anumite lucruri şi a încerca să repare unele greşeli pe care le-a făcut.

Mai multe articole despre:
congres Donald Trump cohen