MENIU

Trump a anunţat noul ambasador SUA la Bucureşti. Vorbeşte româneşte fluent

Adrian Zuckerberg

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti. Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, se arată într-un comunicat publicat de Casa Abă.

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti. Potrivit comunicatului, Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Adrian Zuckerman a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board. Zuckerman este implicat şi în activităţi filantropice dedicate copiilor defavorizaţi de soartă.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

La 11 iunie, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că înlocuirea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, adăugând doar că persoana care îl va înlocui vorbeşte limba română.

Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador SUA în România în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat.

CV-ul lui Adrian Zuckerman AICI

Mai multe articole despre:
Adrian Zuckerman