MENIU

Trucul simplu care îți arată dacă este sau nu proaspătă carnea de pui cumpărată din supermarket

Carne de pui

Carnea de pui conține vitamine, minerale, dar dispune și de toți aminoacizii esențiali funcționării optime a organismului. Este un aliment apreciat de români și consumat aproape zilnic de aceștia.

Chiar și așa, medicii nutriționiști ne recomandă să analizăm cu atenție puiul cumpărat din comerț. Este important ca respectiva carne să fie cumpărată de la producători autorizați și care să respecte toate normele din domeniu. La fel de importantă este și prospețimea cărnii.

Vestea bună este că există un truc foarte simplu pe care poți să-l pui în aplicare pentru a testa prospețimea cărnii de pui. Acesta a fost prezentat în cadrul Rachel Ray Show – emisiune celebra în SUA, în cadrul căreia se discută inclusiv subiecte culinare.

Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul supermarketului și ar trebui s găsești o altă variantă pentru cină.

Culoarea cărnii de pui este și ea foarte importantă

În afară acest truc simplu de mai sus, invitatul lui Rachel Ray – proprietar de abator – mai are câteva sfaturi pentru noi. Unul dintre acestea este legat chiar de culoarea cărnii de pui.

Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie. Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschise la culoare.

Dacă vezi piept de pui decolorat, cu porțiuni de carne care bat spre alb-gri, nu îl pune în coș. Acest lucru indică faptul că respectiva carne stă deja de ceva timp pe raftul supermarketului.

Dacă vorbim, în schimb despre copănele și aripi, învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoarea. Nu îți fă griji dacă observi și urme de culoare galbenă pe carne. Este grăsime și este de preferat să aibă această culoare, mai spune invitatul lui Ray.

Mai multe articole despre:
Carne de pui