MENIU

Trucul prin care hainele NU îți mai intră la apă

Atunci când îți speli hainele, cu siguranță ai observat cum puloverele tale preferate devin mai mici cu o mărime sau două. Acest lucru nu provoacă niciun fel de tragedie, asta până când îți dai seama că tricoul sau rochia preferată este pe măsura... pisicii tale. Dacă te recunoști în această descriere, află că nu ești singurul.

Micșorarea hainelor este una dintre cele mai comune greșeli pe care oamenii le fac atunci când își spală hainele.

De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, se pare că răspunsul ține de temperatura apei. Apa extrem de fierbinte și uscarea hainelor la o temperatură ridicată duc la strângerea țesăturii.

Deși fibrele polimerilor sunt scurte în mod natural, acestea sunt alungite atunci când sunt transformate în haine. Aplicarea oricărui tip de căldură eliberează tensiunea, făcând fibrele să se întoarcă la mărimea lor naturală și să fie mai scurte.

Secretul se află în eticheta articolului nostru de îmbrăcăminte preferat, scrie DivaHair.ro.

Bumbacul și lâna sunt cunoscute pentru capacitatea acestora de a absorbi apă și de a-și schimba mărimea rapid, motiv pentru care trebuie să speli hainele confecționate din aceste materiale cu apă călduță, uneori rece. Amestecurile de materiale sintetice naturale, așa cum sunt nailonul și poliesterul, absorb mai puțină apă și sunt mai rezistente la căldură. Detalii aici

Mai multe articole despre:
haine îmbrăcăminte haine la apa