MENIU

Trucul extrem de simplu care te ajută să obţii o bucată de carne fragedă

Trucul extrem de simplu care te ajută să obţii o bucată de carne fragedă

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din orice casă și are numeroase utilizări în bucătărie, și nu numai. Puțini știu însă ce efecte poate avea atunci când este aplicat pe o bucată de carne. Masează bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi las-o în frigider 3-5 ore. La final, curăţă bine bicarbonatul sub un jet de apă. Acest truc te ajută să obții o carne fragedă. Privește video-ul de mai jos și vei găsi alte utilizări mai puțin obișnuite ale bicarbonatului de sodiu!

Există însă un detaliu care ne ajută să gătim carnea astfel încât să ne bucurăm nu numai de un gust desăvârșit, ci și de o textură pe măsură. Congelarea cauzează expandarea și crăparea fibrelor musculare, rezultând sporirea fragezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susține că secretul din spatele unei fripturi fragede este înghețarea prealabilă a cărnii și apoi dezghețarea acesteia, chiar înaintea preparării. Oamenii de știință, care au înghețat carnea timp de două săptămâni și apoi au dezghețat-o timp de 24 de ore în frigider, au testat și bucăți de carne de vită din partea dorsală și din coaste, iar rezultatele au fost similare.

După ce carnea s-a fript, lăsăți-o să se "odihnească": luați friptură de pe foc, așezați-o pe un tocător și așteptați 5 minute. Dacă tăiați friptură prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să va bucurați de întreaga saovoare. Pentru o friptură și mai fragedă, amestecați într-un bol mic ulei de măsline, sare de mare și rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeți amestecul pe tocător. Friptură va prelua aceste arome în timpul etapei de odihnire, scrie bzi.ro.