MENIU

Tristețe și sărăcie în PARADISUL PISICILOR, din cauza crizei Covid

Victime nevinovate ale pandemiei. Cipru, paradisul pisicilor, a devenit un infern

Numeroase pisici fără adăpost din Cipru, țara care are mai multe feline decât cetățeni, au devenit victime colaterale și nevinovate ale pandemiei. Numeroși străini care locuiau în zonă au plecat, forțați de criza sanitară și economică, lâsând in urmă felinele. 

Cea mai dificilă situație este în zona orașului Phapos, cunoscut drept sancturaul pisicilor și o destinație turistică extrem de căutată. Confruntaţi cu dificultăţi economice, în special din cauza pandemiei, expaţii sau cei cu dublă cetăţenie au plecat fără a putea să-şi ia şi animalul domestic, a explicat proprietara unui adăpost de pisici pentru AFP, potrivit news.ro.

Estimarea este că număprul felinelor abandonate a crescut cu circa 30%, pentru că oamenii nu mai au bani şi costă scump să transporţi o pisică în altă ţară.

Nici pisicile cu stăpâni localnici nu sunt cu mult mai fericite, pentru că nici aceștia nu-și mai permit să le cumpere mâncare și să le ducă la veterinar.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât pisicile abandonate și-au pierdut abilitățile native și nu ştiu cum să supravieţuiască.

Pisica este animal național în Cipru, iar numărul felinelor depășete populația țării, de circa 1 milion de persoane:

Mai multe articole despre:
pisici abandonate pandemie criza