MENIU

Tribunalul Vaslui a respins cererea de recuzare în dosarul lui Dumitru Buzatu. Fostul baron local va afla miercuri dacă rămâne în arest

Tribunalul Vaslui a respins cererea de recuzare în dosarul lui Dumitru Buzatu

Tribunalul Vaslui a decis să amâne pentru miercuri luarea unei decizii referitoare la prelungirea arestului preventiv pentru fostul președinte al Consiliului Județean, Dumitru Buzatu. Acesta este acuzat de luare de mită, iar decizia instanței este așteptată cu mare interes atât din partea opiniei publice, cât și din partea celor implicați în acest caz.

Totodată, cererea de recuzare a judecătorului, formulată de inculpat prin apărătorul său, a fost respinsă, urmând ca acelaşi magistrat să se pronunţe miercuri cu privire la solicitarea DNA de prelungire a măsurii arestului preventiv.

"Respinge, ca nefondată, cererea de recuzare a magistratului Cornelia Vezeteu, preşedintele completului de judecată desemnat cu soluţionarea dosarului nr. 2562/89/2023/a1.5, având ca obiect - verificare măsură preventivă - art. 207 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Buzatu Dumitru, prin apărător ales. Fără cale de atac", se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Vaslui.

Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmează să se pronunţe şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de Dumitru Buzatu prin apărătorul său.

Un poliţist din Argeș aflat la cumpărături a găsit o geantă cu 15.000 de euro. Unde au ajuns banii

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Protest AUR în faţa fostului sediu al PNL. Replici acide între George Simion și jandarmi