MENIU

Tribunalul București a decis anularea diplomei de doctor a lui Darius Vâlcov pentru PLAGIAT - Decizia poate fi atacată

Darius Vâlcov

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice București și a anulat diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov. Decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit minutei instanței.

„Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti- Sectia a-II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată azi, 20.01.2021, prin punerea soluției la dispozitia părților de către grefa instanței”, se arată în minuta instanței.

Reamintim că, în octombrie 2019, jurnalista Emilia Şercan dezvăluia că Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă. Acesta este verdictul Comisiei de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice.

Mai multe articole despre:
darius valcov