MENIU

Trei români, filmaţi în timp ce jefuiau o bătrână în Marea Britanie. Totul s-a petrecut în autobuz

Trei români au fost arestaţi în Marea Britanie, după ce au fost filmaţi jefuind o bătrână în vârstă de 75 de ani, în autobuz.

Rachelle Harris tocmai scosese de la bancă 1.250 de lire, bani pe care voia să-i folosească pentru a-i cumpăra o chitară nepotului ei. Când a urcat, însă, în mjlocul de transport în comun, Violeta Ştefănescu, Gabriel Ştefănescu şi Florentina Baeram au acţionat împreună pentru a-i sustrage banii femeii, scrie Daily Mail.

Totul a fost filmat, aşa că în scurt timp infractorii au fost arestaţi şi aduşi în faţa unei instanţe.

„Aţi acţionat într-un mod crud, calculat şi ruşinos de laş şi aţi lucrat în echipă”, le-a spus judecătorul David Aubrey celor trei români. „Era o femeie vulnerabilă şi bătrână. Totul a avut un impact emoţional puternic asupra doamnei Harris. Ne-a povestit că a fost foarte şocată şi agitată după ce a realizat ce s-a întâmplat”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, totul a fost pus la cale cu multă atenţie: Violeta a stat la coadă în bancă, alături de bătrână, când aceasta a retras bani din cont. Apoi, l-a sunat pe Gabriel, care a urmărit-o pe victimă până în staţia de autobuz. Acolo, când pensionara a urcat în mijlocul de transport, Gabriel şi soţia lui, Florentina, au pretins că vor să urce şi ei, dar nu au făcut decât să o buzunuărească pe bătrână, apoi au coborât.