MENIU

Trei persoane reţinute şi alte patru sub control judiciar, după percheziţiile de la firma Urban

Oamenii legii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru trei persoane, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar, în urma percheziţiilor care au vizat firma de salubrizare Urban, într-un dosar de fraudă din evaziune fiscală de 23 de milioane de euro.

Decinderile care au avut loc la societatea comercială Urban, ce are ca domeniu de activitate salubritatea, s-au soldat cu reţinerea pentru 24 de ore a lui Teodor Florescu şi a soţilor Elenor şi Sena Marica. De asemenea, în cazul lui Ion Bălăceanu şi a altor trei persoane s-a dispus începerea cercetării sub control judiciar.

Procurorii au înaintat dosarul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă în cazul inculpaţilor reţinuţi. Magistraţii vor decide marţi daca vor da curs propunerii.

Oamenii legii au efectuat marţi, 7 iulie, 18 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Suceava, fiind vizată societatea de salubrizare Urban şi mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală în valoare de 23 de milioane de euro.

Procurorii susţin că firma Urban s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale.