MENIU

Trei persoane din Neamț, pedepse de până la 5 ani de închisoare pentru fraude cu fonduri europene

Trei persoane din Neamț, condamnate pentru fraude cu fonduri europene

Doi bărbați și o femeie din Piatra Neamț au primit pedepse cuprinse între trei ani și jumătate și șase ani de închisoare cu executare pentru fraude cu fonduri europene. Cei trei au fost acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv complicitate la această infracțiune.

Cei doi bărbați, de 64 și 50 de ani, au primit cinci, respectiv patru ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la această infracțiune. Cei doi au fost acuzați de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept a fondurilor din bugetul general al Uniunii Europene.

Femeia, în vârstă de 58 de ani, a fost condamnată la trei ani, șase luni şi 20 zile de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită. Aceasta a fost pusă sub acuzare și pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au dus la obţinerea fondurilor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta.

Persoanele în cauză au fost conduse și încarcerate la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei, anunță realitateadeneamt.net.