MENIU

Trei judecători, RECUZAŢI ÎN CAZUL ALINEI BICA. Fosta şefă DIICOT: "MĂ SIMT TĂIATĂ BUCATĂ CU BUCATĂ"

Trei judecători, RECUZAŢI ÎN CAZUL ALINEI BICA

Judecătorii nu vor să se pronunţe în dosarul fostei şefe DIICOT. Trei magistraţi au făcut cereri de abţinere pentru că s-au mai pronunţat în cazul Alinei Bica. Astfel, un al patrulea complet a judecat cererea de eliberare a fostei procuroare, care speră să petreacă sărbătorile acasă.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, Alina Bica refuză să mănânce în arest. Bica nu a mai mâncat de şase zile. "Mă simt tăiată bucată cu bucată", spune Bica.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.

Ea a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, luni, fiind acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alături de Bica vor judecaţi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi şefă a comisiei, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, fost vicepreşedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepreşedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost şef de birou la Ministerul Justiţiei, Dragoş George Bogda, fost vicepreşedinte al ANAF, Lăcrămioara Alexandru.

Toţi cei opt sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar urmează să fie judecaţi şi evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Mai multe articole despre:
judecător Alina Bica recuzat