MENIU

Trei grupări au orchestrat protestele din Capitală: liderii manifestanților se acuză reciproc - Cine se află în spatele violențelor din stradă

Proteste în Capitală

Cele trei grupări care au orchestrat protestele de stradă de noaptea trecută se acuză reciproc de instigare la violențe. Taberele Șoșoacă, Simion și Diplan susțin fiecare în parte că au organizat manifestații pașnice, dar că ceilați au infiltrat instigatori cu ordine clare să atace jandarmii și să povoace bătăi de stradă.

„Au apărut două grupări de instigatori. Unul dintre grupuri aparține lui Diplan. Au venit protestatarii de pe Calea Victoriei și de la Romană. Au venit și au început să se certe cu jandarmii și să arunce cu petarde și să se înjure. Au început să spună să se atace guvernul, să se atace jandarmii. Au venit așa -zișii protestatari plătiți de Guvernul României să instige. Adică oamenii lui Diplan. Maimuțele lui Pompiliu”, a spus Diana Șoșoacă.

Tabăra condusă de protestatarul Pompiliu Diplan susține că șefii de galerii aduși de Șoșoacă sunt cei care au dat semnalul haosului pe străzile Capitalei.
„Avem atmosferă de galerii. Aoleu, un amestec de grenade. Și sticle de apă plată. Degeaba am strigat noi fără violențe. Dacă nu s-ar bătea între ei Steaua cu Dinamo, Rapid cu FCSB ... da e un dezastru!”, a spus Pompiliu Diplan.

Imediat a venit replica Dianei Șoșoacă: „Nu sunt galeriile, handicapatule ce ești! Habar nu ai pe ce lume ești și tu ești un instigator. Îi felicit din suflet pe băieții din galerii care au venit”.

Și Luis Lazarus, partenerul Dianei Șoșoacă, susține că în tabăra protestatarilor s-au infiltrat indivizi care au vrut să spargă mitingul pașnic prin violențe de amploare: „Printre noi s-au infiltrat niște indivizi care vor să spargă mitingul. E o diversiune, dar încerc să mai dau seama de unde e. Sunt niște galerii aici cu noi, dar nu știu dacă e vorba de galerii sau de altcineva”.

Și tabăra AUR a lui George Simion este acuzată că ar fi generat violențele de stradă.

„Rușine partidului de tinichea care a instigat la violență” a spus Diana Șoșoacă ex-AUR.

George Simion: „Împotriva noastră de când suntem în Parlament au venit toți șacalii și sar pe noi. Apărați-ne cum puteți!! Vă rog pe fiecare să luptați pentru dreptate, pentru libertate și să nu permiteți nimănui să vă mai ia drepturile”.

Mai multe articole despre:
trei grupari proteste capitala