MENIU

Trei dintre pacienții COVID-19 transferați la Lețcani - în stare foarte GRAVĂ, după incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț

Incendiul de la spitalul judetean Piatra Neamt, 14 noiembrie 2020

Trei pacienţi transferaţi de la Piatra Neamţ la Spitalul modular din Lețcani sunt în stare gravă. O spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ.

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, a vorbit despre starea celor şase pacienţi transferaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după ce Secţia de Terapie Intensivă a luat foc. Directorul spitalului care are în subordine unitatea mobilă de la Leţcani susţine că trei persoane sunt în stare gravă.

„Cei şase pacienţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 în zona de terapie intesivă din secţia exterioară de la Leţcani Trei dintre ei sunt cu probleme mai importante. Toţi au nevoie de oxigen, au vârste între 60-70 de ani. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunțat că a avut o întâlnire cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi și că „dintre cei 6 pacienţi care au fost transferaţi de la ATI Neamţ la Spitalul de la Leţcani, trei sunt în stare gravă. Pentru îngrijirea optimă a acestor bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost chemaţi medici de acasă. Am asigurat-o pe doamna Dorobăţ că sunt gata să ajut Spitalul de la Leţcani. CJ Iaşi este o instituţie pe care se poate baza în mod constant, cu precădere în situaţii de criză. Acum căutăm soluţii pentru a detaşa urgent personal medical suplimentar şi a asigura condiţii de siguranţă pentru funcţionarea Spitalului de la Leţcani”, potrivit mesajului postat pe Facebook.

10 oameni au murit în urma unui incendiu violent, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Şase pacienţi, bolnavi de COVID-19, au fost transferaţi la unitatea din Leţcani, medicul de gardă Cătălin Denciu, care a salvat pacienții cu prețul propriei sale vieți, a fost transferat deja de duminică în Belgia, la spitalul militar Reine Astrid.

Citește și 10 morți în incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț