MENIU

Trei cuvinte care îi trădează pe psihopați. Așa își dau seama psihologii cui îi lipsește o doagă

Criminalii psihopați, o categorie aparte

Psihopații folosesc anumite cuvinte în exces, de cel puțin două ori mai des decât o fac oamenii fără afecțiuni mintale, se arată într-un studiu recent.

Cuvintele care îi trădează pe oamenii cu afecțiuni psihice au legătură cu banii, sexul și mâncarea. Psihopații folosesc în exces astfel de termeni, se arată într-un raport citat de PsyBlog.co.uk.

Spre deosebire de oamenii normali, persoanele cu afecțiuni psihice severe evită folosirea unor cuvinte relaționate cu familia, morala sau nevoile sociale.

Modalitatea în care utilizează limbajul îi deconspiră pe psihopați deoarece le scoate în evitență egoismul excesiv, lipsa emotivității și indiferența morală.

Studiul citat a pornit de la analiza poveștilor spuse de 14 criminali cu afecțiuni psihice din închisorile canadiene, discursurile acestora fiind puse în oglindă cu răspunsurile oferite de alți 38 de criminali care nu sunt diagnosticați ca tulburați mintal.

"Mai multe lucrări anterioare au descris modeul în care psihopații folosesc limbajul. Studiul nostru este primul, însă, care arată cum pot fi folosite instrumente automate pentru a distinge patternul discursiv al bolnavilor psihici", a explicat profesorul Jeff Hancock, autorul principal al studiului.

Mai multe articole despre:
psihopat psihopaţi