MENIU

Trei afecţiuni care pot fi tratate folosind doar lămâie, sare şi piper

Trei afecţiuni care pot fi tratate folosind doar lămâie, sare şi piper

De mii de ani, oamenii apeleaza la remedii naturiste pentru a se vindeca de afectiuni ale tractului respirator. Iar cele mai eficiente si mai usor disponibile astfel de ingrediente vindecatoare sunt lamaia, sarea si piperul.

Consumul sucului de lamaie extras prin stoarcerea fructului cu tot cu coaja este foarte benefic pentru calmarea congestiilor nazale. Efectul deshidratant al sarii reduce inflamatia si calmeaza durerile si disconfortul produs de iritatii.

Atat piperul negru, cat si piperul cayenne contin antioxidanti si flavonoizi benefici pentru sistemul imunitar. Aceste doua sortimente de piper alina durerea, sprijina digestia si contribuie la mobilizarea depozitelor de mucus.

Inflamatia gatului

Bauturile calde cu continut de lamaie, sare si piper rosu calmeaza durerile de gat si sprijina procesul de vindecare. Sucul de lamaie este usor acid, ceea ce ajuta la desprinderea mucusului de pe peretii gatului. In plus, este un bun antiseptic si o sursa bogata de vitamina C, un antioxidant puternic. Sarea dizolvata in apa reduce edemele si inflamatiile gatului, in timp ce capsaicina continuta de piper are efecte analgezice.

Citeşte continuarea pe secretele.com.

Mai multe articole despre:
sare lămâie Piper tratament naturist