MENIU

Trecerile la nivel cu linia de cale ferată din România, adevărate "capcane ale MORȚII": Peste două treimi, semnalizate doar cu „Crucea Sfântului Andrei”

Trecerile la nivel de cale ferata semnalizată cu "Crucea Sfântului Andrei"

Mii de treceri de cale ferată din România au devenit adevărate capcane ale morții. Peste două treimi sunt semnalizate doar cu indicatorul „Crucea Sfântului Andrei”. Insuficient, spun șoferii, care se plâng că în multe zone, acestea nici nu se văd, fie din cauza vegetației crescute, fie pentru că sunt atit de vechi, incit au ruginit. În primele 7 luni ale anului, 9 persoane au murit, în urma accidentelor de tren, relatează Realitatea PLUS.

Pe toată rețeaua administrată de CFR sunt 5.025 de treceri la nivel cu calea ferată. doar 252 dintre acestea sunt prevăzute cu barieră automată în timp ce, 3.449 sunt semnalizate cu indicator rutier, mai exact ”Crucea Sfântului Andrei”, cum o numesc soferii. 

De asemenea, alte 436 de treceri peste calea ferată au barieră mecanică, iar alte 888 au semnale acustice şi luminoase. Foarte multe dintre indicatoare, inclusiv unele amplasate pe drumurile principale, sunt deteriorate, şterse sau obturate de vegetaţie. Lipsa lor provoacă din ce în ce mai multe tragedii.

De la începutul anului şi până în prezent, în toata tara, s-au produs 124 de accidente la trecerile de cale ferată, cu 19 răniţi şi 9 persoane decedate. 

Pe de altă parte, există și șoferi inconștienți. Chiar și acolo unde există semnalizare, mulți fac gesturi extrem de periculoase și forțează trecerea.

În primele sase luni ale acestui an au fost aplicate 1973. sanctiuniler au fost aplicate celor care nu au oprit.. si nu au respectat indicatoarele montate in zona", a afirmat Bogdan Ghebaru, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei. 

Anul trecut au fost montate doar 15 bariere, iar anul acesta, CFR dispune de sume doar pentru a amplasa alte 20 de bariere.