MENIU

Traumele post-Covid pot fi tratate la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Ce spun reprezentanții instituției

Traumele post-Covid pot fi tratate la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol

Pacienţii care au fost infectaţi cu Covid-19 pot avea parte de recuperare la Sanatoriul Balnear din Techirghiol. Medicii de acolo folosesc terapii speciale pentru a-i ajuta pe cei vindecați să treacă peste sechelele post-Covid. Sanatoriul funcționează cu fonduri de la Stat, costurile fiind suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), relatează Realitatea PLUS.

Medicii de la Sanatoriul Balnear din Techirghiol se ocupă de tratarea problemelor respiratorii, locomotorii şi chiar neurologice cu care se confruntă pacienții vindecați de COVID-19.

În alte cabinete de tratament există tuneluri cu vacuum care creează o presiune pe țesuturile moi și fortează sistemul circulator să vindece mai repede traumele produse de coronavirus.

"Avem o echipa de medici si personal medical pregatita excelent la scoala pandemiei, dispunem de aparatura moderna, mai avem si Lacul Techirghiol", a afirmat Elena-Roxana Almășan, managerul sanatoriului.

Cele mai solicitate tratamente sunt chinetoterapia pentru o respiraţie adecvată şi cel cu aparate de gimnastică cu senzori pentru analizarea mișcăriilor pacientului.

Majoritatea celor internați la Techuirghiol sunt pacienți tratați pentru Covid-19, care au ieşit recent de la Terapie intensivă. Preţurile pornesc de la 130 de lei, cazare, mâncare şi tratament, iar perioada de recuperare este undeva la 10 zile.

Mai multe articole despre: