MENIU

Tratează cariile dentare FĂRĂ DURERE! (P)

Tratează cariile dentare FĂRĂ DURERE! (P)

Stomatologia clasică presupune tratamentul cariilor dentare utilizând instrumente circulare și freze dentare ce provoacă zgomote neplăcute, vibrații și durere în timpul ședințelor de tratament. Din această cauză, adesea pacienții amână, pe cât posibil, tratamentul stomatologic sau se prezintă la medicul stomatolog anxioși și temători. 

Specialiștii Life Dental Spa au găsit soluția perfectă pentru ca afecțiune dentare să fie tratate minim-invaziv, fără durere și fără disconfort – totul cu ajutorul laserului dentar

Laserul stomatologic este o inovație în ceea ce privește stomatologia – proprietățile sale antibacteriene și posibilitatea de setare a intensității luminii laser în acord cu sensibilitatea pacientului, reprezintă avantaje majore atunci când vine vorba de tratarea cariilor cu laserul. 

Clinica stomatologică Life Dental Spa este localizată în centrul capitalei și dispune de tehnologia modernă a laserului dentar. 

Ba mai mult! Medicul fondator al clinicii, dr. Cristina Obreja, medic specialist în laser dentar, a inspirat întreaga echipă să trateze pacienții conform principiilor stomatologiei holistice. 

Stomatologia holistică și tratamentul cariilor 

”Holisticul presupune că întregul nu este redus la părțile sale componente”, ne spune dr. Cristina Obreja, adepta stomatologiei holistice grație multiplelor proprietăți benefice ale acesteia. 

Stomatologia holistică este un refresh adus stomatologiei clasice, practica sa bazându-se pe mai multe principii urmate de către #LifeDentisti în clinica stomatologică Life Dental Spa. Când vine vorba de tratamentul cariilor, holistica se referă la: 

    • Tratamente minim-invazive cu laserul dentar, prietenoase cu țesuturile dentare, lumina laser acționând doar la nivelul smalțului dentar afectat
    • Folosirea unor materiale biocompatibile, lipsite de compuși ce s-au dovedit a fi dăunători pentru organismul uman: clinica stomatologica Life Dental Spa este prima din România unde pacienții pot opta pentru plombele non-toxice!
  • Eliminarea folosirii amalgamului dentar pentru plombe si limitarea folosirii aliajelor metalice in general, pentru reconstructii dentare
  • Recomandări personalizate pentru pacienți, legate de îmbunătățirea stilului de viața și prevenirea îmbolnăvirilor dentare ,  #LifeDentist-ii oferind sfaturi cu privire la cum poate fi prevenită recidiva cariilor și cum pot fi eliminați din stilul de viață factorii care au dus la apariția acestor afecțiuni de la bun început 
  • Comunicare medic-pacient: pacientul este informat de la bun început cu privire la toate manoperele ce urmează a fi realizate, acestea fiind incluse în planul de tratament, iar medicul cunoaște istoricul pacientului și este la curent cu toți factorii nocivi care au dus la degradarea sănătății orale

De ce să alegi tratamentul cariilor dentare cu laserul stomatologic

Caria dentară este o afecțiune ce apare inițial la nivelul smalțului, aceasta fiind cauzată de metabolismul bacteriilor dăunătoare din cavitatea orală.

Pe fondul unei igiene precare și a unei diete dezechilibrate, bogate în zahăr rafinat (sucuri acidulate și dulciuri), smalțul începe să fie degradat, apărând caria dentară. În lipsa unui tratament, caria poate evolua până la nivelul nervului dentar, existând riscul de a se produce o infecție și de a pierde vitalitatea dintelui! 

Laserul stomatologic are multiple avantaje comparativ cu tratamentul clasic realizat cu ajutorul frezelor dentare. Pacienții care aleg tratarea cariilor cu laserul se bucură de următoarele beneficii: 

    • LIPSA DURERII, căci intensitatea fasciculului laser este setată de către medicul specialist în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient în parte
    • Nu mai este necesară anestezia – tratamentul cariilor cu laser este potrivit și pentru copii dar și pentru femeile însărcinate
    • Tratament minim-invaziv, care acționează doar la nivelul țesuturilor alterate
    • Efect bactericid – bacteriile sunt eliminate de la nivelul cariei 
  • Scade riscul complicațiilor 
  • Vitalitatea dintelui este protejată 
  • Este stimulată imunitatea la nivel local și formarea de dentină sănătoasă sub plombă
  • Rezultatele sunt valabile pe termen lung

Programează-te ACUM și bucură-te de tratamentele moderne realizate conform stomatologiei holistice în clinica dentară Life Dental Spa!

Mai multe articole despre:
clinica dentara