MENIU

Tratamentul natural care scade tensiunea și previne cancerul. Urmează-l două săptămâni

Rubricile de sănătate ale mijloacelor de informare în masă din intreaga lume conţin câţiva actori care nu îmbătrânesc niciodată. Unul dintre ei, mai precis o actriţă, este sfecla roşie, care îşi menţine poziţia de cap de afiş pentru că mereu, oamenii de ştiinţă adaugă încă o descoperire legata de beneficiile acesteia. 

Scăderea tensiunii arteriale, proprietăţile ei antiinfecţioase şi faptul că este un teribil de puternic antioxidant sunt valenţe cunoscute încă din antichitate. Romanii obişnuiau să bea suc de sfeclă nu doar deoarece cantitatea de zahăr continuta o transforma într-o delicatesă folosită în numeroase băuturi răcoritoare, dar şi în scop preventiv.

De asemenea, au inclus-o în dieta frecventă. Cercetări de dată mai recentă arată însă că sfecla roşie are proprietăţi care o fac un agent foarte eficient în lupta împotriva cancerului. Curele cu extract sau suc de sfeclă roşie au început să dea roade în întreaga lume, astfel încât în primăvara acestui an a apărut şi contraofensiva.

În articole despre care există suspiciunea că au fost comandate de industria farmaceutică alopată apar recomandări de a nu da crezare celor care indică tratamentul cu extract de sfeclă. Iar indicaţiile sunt multiple. Un organism care se mobilizează să lupte împotriva cancerului are şanse mai mari cu ajutorul acestei vegetale-minune.

 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, studii de laborator asupra celulelor tumorale arată că înmulţirea acestora este semnificativ redusă în cazul cancerului de colon, de stomac, nervos, pulmonar, de sân, de prostată și testicular. Singura prudenţă recomandată de specialişti în consumul de sfeclă este în legătură cu metabilizarea fierului.

Persoanele cu afecţiuni unde se pune această problemă trebuie să consulte un medic înainte de a începe o cură de două săptămâni. Nutriţioniştii ne spun să gătim sfecla la abur, dar nu mai mult de 15 minute, deoarece altfel se pierde mult din betaină. Betaina este un compuso substanţă care reduce concentratia de homocisteina, toxină care afecteaza vasele de sange şi favorizează apariţia bolilor vasculare, a aterosclerozei, a atacului de cord sau a altor boli de inima.

Puteţi consuma sfecla gătită la abur, murată, la grătar, în ciorbe, adăugată în salate sau marinată în ulei de măsline şi lămâie, cu ierburi proaspete. Şi încă un secret: folosiţi şi frunzele când faceţi suc de sfeclă! Sunt sută la sută medicament!

Mai multe articole despre:
tratament SFECLĂ