MENIU

Tratamentul fără interferon, introdus pe lista medicamentelor gratuite şi compensate

<p>Medicamentul care ne prelungeşte viaţa. &Icirc;n cur&acirc;nd, va fi testat pe oameni</p>

Guvernul a introdus noi molecule în lista medicamentelor compensate şi gratuite, inclusiv tratamentul fără interferon pentru hepatita C şi ciroza hepatică.

Decizia a fost luată marţi, în şedinţa Guvernului, prin aprobarea unei Hotărâri care modifică şi completează Hotărârea Guvernului 720/2008, informează Hotnews.ro.

Potrivit Guvernului, măsură este posibilă că urmare a încheierii contractului cost-volum-rezultat, în data de 1 octombrie, între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi unul dintre Deţinătorii Autorizaţiei de Punere pe Piaţă. Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot începe investigaţiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon.

România se aliniază astfel ţărilor europene care au introdus nouă terapie pentru hepatită C, având în vedere că tratamentele inovatoare pentru afecţiunile hepatice tip C au fost introduse recent de sistemele de sănătate din Europa.

Tot prin actul normativ adoptat marţi se introduc noi molecule:

Tratamentul pacienţilor incluşi în Programul naţional de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum),

Tratamentul asiguraţilor cuprinşi în Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare, afecţiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum şi Riociguat),

Tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum şi Adalimumab.