MENIU

Tratamente naturiste pentru căderea părului(P)

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă numeroase femei, unele dintre ele chiar de la o vârstă foarte fragedă.

Căderea excesivă a părului este un simptom al mai multor afecțiuni ascunse. Poate fi provocată de stres, dar și de folosirea necorespunzătoare a unor produse cosmetice.

Această afecțiune a fost tratată cu ajutorul remediilor naturiste încă din cele mai vechi timpuri. Mai jos, vă prezentăm câteva modalități actuale de a combate căderea părului.

 

Tratamente naturiste pentru căderea părului. Aloe vera și rozmarin

Extrasul de rozmarin și de aloe vera stimulează creșterea părului. De asemenea, salvia ajută la regenerarea rapidă a firelor de păr. O infuzie cu aceste plante, aplicată direct pe pielea capului, este foarte eficientă. De asemenea, specialiștii în tratamente naturiste recomandă ceaiul verde. Masați intens părul și apoi clătiți cu apă caldă. Ceaiul verde previne căderea părului cu ajutorul antioxidanților pe care îi conține.

O modalitate mai puțin știută de a lupta împotriva căderii părului este consumul de ardei iuți. Aceștia conțin capsaicina, care stimulează creșterea părului. Puteți încerca și suplimente pe bază de capsaicină, însă doar cu avizul medicului.

Sucurile de ceapă, usturoi sau ghimbir previn subițierea și ruperea firelor de păr. Aplicarea acestor sucuri pe scalp timp de câteva săptămâni poate avea efecte extrem de benefice pentru podoaba capilară.

Tratamente naturiste pentru căderea părului. Uleiurile de argan și jojoba

Uleiul de argan, de jojoba, de eucalipt, de cocos sau chiar și de măsline reprezintă soluții la îndemâna oricui pentru a stopa căderea părului. Uleiul trebuie să fie încălzit puțin, iar apoi aplicat prin masaj pe pielea capului. Părul trebuie să stea acoperit timp de o oră după acest procedeu, iar apoi să fie spălat în mod obișnuit.

Uleiul de măsline, de exemplu, conține numeroși acizi grași care protejează pielea scalpului, prevenind mătreața, care este una din cauzele majore ale căderii părului.

Există și metode mai complicate de a combate pierderea părului. O mască realizată din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuș de ou și câteva picături de zeamă de lămâie poate da efecte pe termen lung. Trebuie ținută pe păr timp de 45 de minute, iar apoi spălată cu apă caldă și șampon.

Pentru regenerarea părului puteți apela și la o loțiune pe bază de cedru, în timp ce firele fragile pot fi tratate și cu ajutorul sucului de grepfrut, combinat cu tinctura de mesteacăn, care conține solanină, un detergent natural.