MENIU

Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor

Cunoscuți și sub denumirea de veruci, negii se numără printre problemele inestetice care se pot trata ușor cu ajutorul terapiilor moderne. Chiar dacă nu sunt dureroși, important este ca negii să fie îndepărtați, cu atât mai mult cu cât sunt contagioși.

Negii sau verucile vulgare sunt leziuni benigne (necanceroase) care apar de cele mai multe ori la nivelul mâinilor sau picioarelor. Ei apar ca urmare a infectării primului strat de piele (epiderma) cu o tulpină a virusului papiloma uman (HPV).

„Contrar credinței majorității, negii nu au <>. Cu toate acestea, în zonele unde pielea este mai groasă, de exemplu la nivelul palmelor și tălpilor, tendința negilor este de a se înfige în cel de-al doilea strat al pielii (derm), ducând la apariția senzației de disconfort local”, afirmă Alina Marin, medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Sanador, București.

Soluțiile cu acid salicilic, una dintre terapii

O bună modalitate de a „ține sub control“ negii este să ai grijă de imunitate, mai ales că se știe că atunci când ea este slăbită, riscul apariției unei infecții este mai ridicat. La fel este și în cazul negilor. O primă variantă de tratament recomandată de medici este cea pe bază de acid salicilic, acid tricloracetic sau acid lactic (sub formă de soluții, geluri sau creme).

 

Află celelalte metode de îndepărtare a negilor pe clicksănătate.ro

Mai multe articole despre:
tratament negi veruci