MENIU

Transportul în comun se dezintegrează, la propriu, în Brăila și Craiova

Un tramvai cu probleme la Craiova

Mijloacele de transport în comun se dezintegrează, al propriu, în orașele țării. Două cazuri au avut loc la Craiova și Brăila. 

Pantograful unui tramvai a căzut în mers, în zona uzinei Ford din Craiova, autorităţile dând vina pe calea de rulare care nu este reabilitată, scrie Realitateadecraiova.net.

Reprezentanţii Regiei de Transport Craiova au afirmat că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

„Pantograful s-a rupt după ce a fost agățat de firul de contact. S-a mai întâmplat ceva asemănător și anul trecut, nu e prima oara, și e din cauza faptului ca în zona respectiva calea de rulare a tramvaiului nu a fost încă reabilitată. Urmează să vina echipa de intervenție pentru a constata ce trebuie făcut“, a declarat, pentru gds.ro, Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova.

Ulterior, circulaţia a fost reluată, iar tramvaiul defect a fost tras în buclă şi urmează să fie dus la depou.

Marți, la Brăila, un autobuz de capacitate medie al SC Braicar SA s-a trezit cu o roată din spate sărită în timpul mersului, scrie Realitateadebraila.net.

Evenimentul a fost surprins de una din camerele de supraveghere de la Hotel Triumf.

Angajații Braicar încercă să afle ce anume a dus la acest incident. Se pare că un rulment de la roata din spate s-a spart și roata s-a desprins de pe osie.

La acea oră traficul nu era foarte intens astfel că roata nu a lovit nici un vehicul și nu s-a produs un accident.

Autobuzul marca Karsan face parte din loturile cumpărate de Primăria Brăila în ultimii doi ani și jumătate de la firma Anadolu Automobil, care a câștigat licitațiile pentru autobuze noi cu care a fost dotată societatea de transport public de călători a municipiului Brăila.

”Starea tehnică a autobuzelor, chiar și a celor noi, a fost una dintre problemele ridicate de șoferii Braicar în timpul grevei din luna mai 2018”, a spus consilierul PNL Sorin Ioniță, unul dintre aleșii locali care a stat de vorbă cu angajații Braicar aflați în grevă spontană.

Mai multe articole despre:
Craiova Brăila