MENIU

Transport gratuit la şcoală pentru elevii din învăţământul primar. Când va intra în vigoare măsura

Elevi școală

Senatul a adoptat, astăzi, în unanimitate, în calitate de cameră decizională proiectul de lege potrivit căruia elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la școală, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

"În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/ acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/ până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, prevede propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor, însuşită şi de plenul Senatului, relatează Agerpres. 

Vestea bună se termină însă aici, și asta deoarece prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 - 2023.

Propunerea legislativă de completare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 a fost iniţiată de deputatul Robert Sighiartău (PNL).

Aceasta va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.