MENIU

Traian Băsescu, previziune-șoc: Să vedeţi cum vine PSD pe cai mari

Traian Băsescu

Să vedeţi cum vine PSD pe cai mari dacă nu se face cvorum la referendum, este avertismentul fostului președinte Traian Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu se declară "foarte sceptic" legat de şansele unui referendum cum este cel propus de Klaus Iohannis.

Având în vedere riscurile eşecului, Traian Băsescu spune totuși că va susţine cu toată forţa pe care o mai are referendumul pe justiție.

"Nu exclud posibilitatea ca electoratul să fi obosit după atâtea dezbateri despre Justiţie. există riscul să nu se facă cvorumul şi să vedeţi cum vine PSD pe cai mari: "Aha, referendum invalidat, noi avem dreptate, suntem liberi să trecem la ordonanţe pentru a subordona Justiţia". Obiectivul lor de fond e să aibă control asupra Justiţiei, să se revină la epoca din 2004, când stabileau în Kiseleff cui fac dosare", a declarat fostul președinte la Digi 24.

Cum ar suna întrebarea lui Băsescu la referendum?

Indiferent cum va suna concret întrebarea, dacă participarea la referendum va fi mică, PSD se va simțit îndreptățit să dea în continuare atacul la justiție, atrage atenția și jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Cel mai mare pericol care trebuie evitat este: un referendum pe justiție invalidat devine un argument pentru PSD să facă în continuare ticăloșii sub acoperirea opțiunii populare.

"Referendumul acesta nu poate fi meci cu sumă nulă, așa că la vot trebuie mers".

Mai multe articole despre:
referendum referendum justiţie