MENIU

Traian Băsescu nu vrea să plece din vila de protocol. Fostul președinte riscă să fie scos cu forța - Ultimatum de la RAAPPS

Traian Băsescu

Traian Băsescu a primit un ultimatum de la Regia Patrimoniului de Stat pentru eliberarea vilei de protocol. Acesta trebuie să evacueze locuința din cartierul Primăverii cât mai curând altfel riscă să fie scos cu forța. 

La această oră se fac pregătiri la casa fostului președinte. Acesta a declarat miercuri că așteaptă finalizarea formalităților pentru noua sa locuință.

Între timp, a expirat termenul pe care acesta îl avea la dispoziție să părăsească locuința, iar RA-APPS îl va evacua silit pe Traian Băsescu dacă nu pleacă din vila de la stat. Instituția a anunțat, într-un comunicat de presă, că fostul președinte a fost notificat prin executor judecătoresc.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, a transmis RAAPPS, miercuri.

Mai multe articole despre:
raapps vila protocol traian basescu