MENIU

Traian Băsescu nu mai atacă decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității

Fostul președinte Traian Băsescu a renunțat la calea extraordinară de atac împotriva deciziei irevocabile prin care a fost declarat colaborator al Securității, ca poliție politică a regiumului comunist. Notificarea a fost făcută de către avocații lui Băsescu.

Avocații fostului președinte au transmis, joi, că acesta renunță la revizuirea de fond introdusă la Curtea de Apel București, calea extraordinară de atac împotriva unei decizii irevocabile, potrivit Realitatea Plus.

 

 

Decizia a fost luată după ce, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, apărătorii lui Traian Băsescu au constatat că un document semnat de o parte din membrii CNSAS nu avea forța probantă necesară pentru calea de atac extraordinară.

 

Traian Băsescu nu a renunțat însă la procesele în care cere să-i fie redate privilegiile de care beneficia, cum ar fi paza SPP și locuință de protocol.

 

La sfârșitul lunii martie, ICCJ a stabilit, prin decizie definitivă, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, ca poliție politică a fostului regim comunist. Ca urmare, potrivit legii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile pe care le avea în calitatea de fost șef al statului.

Mai multe articole despre:
traian basescu colaborator securitate petrov