MENIU

Tragedie uriașă în sportul românesc - Moartea unui campion, la numai 35 de ani

Tragedie uriașă în sportul românesc - Moartea unui campion, la numai 35 de ani

Este doliu în sportul românesc. Un campion a murit la numai 35 de ani, anunță realitateasportiva.net.

Doliu uriaș în sportul românesc. Un campion de numai 35 de ani a murit răpus de o boală incurabilă, potrivit realitateasportiva.net.

Fostul judoka bihorean Adrian Merge a încetat din viață, anunțul fiind făcut de fostul lui club, CSM Oradea.

Adrian Merge renunțase la sportul de performanță în urmă cu mai puțin de 5 ani, după ce a aflat că suferă de o boală incurabilă. Potrivit unor surse din anturajul fostului sportiv, el a decedat azi-noapte.

Fratele său - Călin Merge a transmis un mesaj emoționant: „Ai fost un luptător, un exemplu pentru noi toți, ai luptat cu zâmbetul pe buze și ai învins de fiecare dată. Acum este momentul să te odihnești, dragul meu frate. Ești printre îngeri… te vom iubi mereu”. 

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori. A fost medaliat şi la alte competiţii naţionale şi balcanice, atât la juniori, cât şi la seniori, scrie realitateasportiva.net.

În 2011 el a participat la CM de la Paris, la categoria 73 kg. la acea competiție, România a cucerit două medalii de bronz, prin Andreea Chițu (52 kg) și Corina Căprioriu (57 kg).

Cel mai important rezultat pe plan internaţional al lui Adrian Merge a fost în anul 2004, la Rotterdam, când a câștigat bronzul european la cadeţi.

Funeraliile au loc duminică, de la ora 15:00, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal Oradea.

Citește mai multe detalii despre moartea marelui campion și ce spun colegii și antrenorul lui Adrian Merge pe realitateasportiva.net.