MENIU

Tânăr în COMĂ, după o cădere în gol cu PARAȘUTA. Activitatea în aerocluburile din țară, suspendată

Tragedie la parașutism: Un tânăr de 19 ani, în comă, după o cădere în gol de la înălțime - Activitate suspendată

Un accident grav s-a produs marți la un club de parașutism din Târgu Mureș. A fost nevoie de intervenția SMURD după ce un tânăr a căzut în gol și s-a rănit grav, fiind în comă profundă.

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns, marți, la UPU SMURD Târgu Mureş în stare gravă după un salt cu paraşuta. Din primele informaţii, parașuta nu s-ar fi deschis, ceea ce a produs căderea în gol de la o mare înălțime, potrivit unor surse medicale citate de radiomures.ro. Tânărul elev este în comă profundă, starea sa fiind relativ stabilă, potrivit UPU SMURD Mureș.

Aeroclubul României a anunţat ulterior, într-un comunicat de presă, că accidentul de la Aeroclubul Târgu Mureş s-a produs din cauza deschiderii defectuoase a parașutei principale. 

Precizarea Aeroclubului vine după ce paraşuta principală şi cea de rezervă au fost găsite încurcate şi deschise parţial.

Activitatea de paraşutism din toate aerocluburile teritoriale  fost suspendată, a decis Aeroclubul României până la stabilirea cauzelor accidentului. 

Reprezentanții Aeroclubului și  inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident.