MENIU

Trei persoane căutate în Lacul Siutghiol cu 2 ELICOPTERE. UPDATE.Căutări întrerupte: nu sunt victime

Trei persoane au căzut, miercuri după amiază, în Lacul Siutghiol. Mai multe echipaje ISU îi caută, ajutaţi şi de o echipă de scafandri şi de două elicoptere. UPDATE 20.35: Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat, la Realitatea Tv, că în incident au fost implicate trei persoane care braconau şi care au fugit la apariţia maşinilor ISU.

UPDATE 20.35: Raed Arafat: "Lacul este parţial îngheţat, iar bărcile care au intervenit au intrat pe gheaţă şi apoi în apă. Gheaţa nu era groasă peste tot. S-a intervenit cu două elicoptere, dar în câteva minute s-a lămurit totul. Era vorba despre o persoană descoperită de Poliţie, care a fost acolo la braconaj şi a spus că a fost cu alte două persoane. Toţi trei au recunoscut că au fost acolo, dar că au plecat când au văzut că vin maşini de intervenţie. Operaţiunea de salvare a fost încheiată, pentru că s-au identificat persoanele respective.

Nu a fost alarmă falsă, pentru că doamna care a anunţat a făcut-o cu bună credinţă. Persoanele respective au fugit şi nu au mai anunţat pe nimeni, iar noi am continuat pentru că nu aveam siguranţa că cele trei persoane sunt în siguranţă. După ce primul a fost găsit de poliţie şi apoi ceilalţi doi, s-a renunţat la salvare", a explicat secretarul de stat în MAI, pentru Realitatea Tv.

UPDATE 17.59: Mai multe echipamente ISU s-au deplasat la faţa locului, însoţite de un echipaj de scafandri, pentru scoaterea persoanelor. Au fost lansate două bărci, din locuri opuse ale lacului, urmând ca a treia să fie lansată şi ea, a declarat Anca Chiriţă, purtător de cuvând ISU Dobrogea, pentru REALITATEA TV.

Telefonul s-a primit la ora 16.50. Nu se ştie dacă cei care au căzut în Lacul Siutghiol erau pescari şi se aflau pe o barcă sau nu.

Cele trei persoane sunt la un pas de tragedie, întrucât gheața a cedat. Patru echipaje de la Ambulanță au fost solicitate miercuri după-amiză în zonă, scrie replicaonline.ro.

Subprefecții Constanței au ajuns la fața locului. În zonă intervin și cei de la ISU. Se așteaptă intervenția unui elicopter. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că în zona tragediei aviatice au fost zărite trei persoane.

Pentru scoaterea lor din apă a fost chemat un echipaj de scafandri.