MENIU

Tragedie la Cluj. Un bărbat a murit după o banală fractură. Familia acuză medicii

Un bărbat de 44 de ani a murit la Clinica de Ortopedie, din cauza unei fracturi la picior.

Tragedia a avut loc acum două săptămâni, bărbatul fiind îngropat în cursul zilei de luni, 7 septembrie 2015. Locuitorii din Sânnicoară sunt revoltați și îi acuză pe medici că l-au lăsat să moară cu zile pe consăteanul lor, Petru Păcurar.

Bărbatul lucra ca și instalator la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. ”Totul s-a întâmplat acum două săptămâni. La un moment dat, scara pe care era urcat a alunecat iar el a căzut de la doi metri înălțime. Când a căzut a vrut să se protejeze și s-a răsucit și a căzut pe picior și pe șold”, spune un bărbat, care a azi a asistat la înmormântarea celui mai bun prieten.

Petru Păcurar a suferit o fractură la picior și la șold, dar medicii de la Spitalul de Ortopedie au considerat că nu este cazul ca să-l opereze. ”I-au pus la picior contragreutăți pentru extensie. Între timp, din cauza faptului că nu s-a mișcat mai deloc, pe vasele de sânge de la picior s-au format trombi care au migrat și au ajuns la plămâni, unde au provocat o embolie pulmonară. I s-au blocat plămânii. Este clar o neglijență a medicilor. Să mori în secolul nostru din cauza unei fracturi la picior mi se pare prea mult. Sunt tot felul de tratamente care împiedică formarea și migrarea trombilor”, mai spune prietenul lui Păcurar, conform Ziar de Apahida.

După ce a făcut embolia pulmonară, Petru Păcurar a mai trăit câteva zile. Medicii de la Clinica de Ortopedie l-au stabilizat și l-au trimis la Unitatea de Primire a Urgențelor. ”A stat 70 de minute în stop cardio respirator. Era tânăr iar după manevrele de resuscitare, inima a început să îi bată, din nou, dar din păcate creierul a stat foarte mult timp fără oxigen. La UPU Cluj a mai trăit trei zile și s-a stins”.

Petru Păcurar a lăsat în urma lui doi copii, unul de 15 ani și altul de șase ani. La slujba de înmormântare au participat peste 500 de persoane.

Mai multe articole despre:
fractură Spitalul din Apahida petru păcurar