MENIU

TRAGEDIE la Baia Mare: copil de 6 ani, între VIAŢĂ şi MOARTE, după ce a mâncat CIUPERCI de la bunica

<p>Intoxicaţie cu ciuperci</p>

Un copil de numai şase anişori se zbate acum între viaţă şi moarte pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Baia Mare după ce a mâncat din ciupercile gătite de către bunica sa. Până în momentul de faţă, mai exact din data de 12 octombrie, au fost raportate un număr de 5 cazuri de toxiinfecţie cu ciuperci. Medicii atrag atenţia asupra faptului că se poate muri din cauza acestor ciuperci dacă ele se culeg aiurea şi nu se cunosc.

Potrivit declaraţiilor făcute de către medicul Vasile Bonaţ, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, astfel de cazuri se întâmplă în fiecare an, ciupercile fiind o problemă doar pentru cei care nu le cunosc. Acesta a adăugat faptul că toate cele 5 cazuri care s-au prezentat la spital au fost forme uşoare de toxiinfecţie, scrie voceatransilvaniei.ro.

“Se ştie că ciupercile, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase şi la toţi ne place să le consumăm, sunt şi bogate în celuloză şi atunci provoacă şi colici biliare. Deci nu toate cazurile sunt intoxicaţii cu ciuperci. Oamenii sunt cei care greşesc, pentru că consumă fără ca să ştie ce consumă de fapt”, a adăugat medicul de la Spitalul Judeţean Baia Mare.